Zoek weer

Plaats, postcode of land

Noodweercentrale

Add to iGoogle

Onze noodweercentrales

Meteo Info België

Het weer in Antwerpen Het weer in Brussel Het weer in Charleroi Het weer in Gent Het weer in Hasselt Het weer in Luik Het weer in Oostende Het weer in Saint-Hubert

Weerstoestand

Weer België
Antwerpen - Op woensdag kunnen we rekenen op meestal zonnig.

Radar

Radar België Radar BelgiëRadar België

Wolken en neerslag

Wolken en neerslag België

Stromingsfilm

Stromingsfilm België

Op Meteo Info vindt u actuele weergegevens, lokale weersvoorspellingen en veel nuttige informatie over het thema 'weer'. Dankzij onze weerradar met hoge resolutie en onze bijzonder actuele waarschuwingen voor noodweer, zijn er geen onaangename verrassingen meer.

Hoogste temperaturen

1.Peer-Kleine-Brogel17.9 °C
2.Antwerpen17.7 °C
3.Liège17.6 °C
4.Chièvres17.3 °C
5.Diest-Schaffen17.2 °C

Laagste temperaturen

1.Bütgenbach-Küchelscheid-2.3 °C
2.Bütgenbach-Elsenborn-2.2 °C
3.Koksijde1.2 °C
4.Liège1.8 °C
5.Mont Rigi3.2 °C

Windstoten

1.Grâce-Hollogne-Bierset26 km/h
2.Charleroi19 km/h
3.Antwerpen15 km/h
4.Oostende/Intl15 km/h
5.Roeselare-Beitem15 km/h

Neerslag

1.Antwerpen0.0 l/m²
2.Beauvechain0.0 l/m²
3.Roeselare-Beitem0.0 l/m²
4.Grâce-Hollogne-Bierset0.0 l/m²
5.Bruxelles0.0 l/m²

Het klimaat in België

België heeft een typisch gematigd West-Europees klimaat, dat zich dankzij het milderende effect van de golfstroom kenmerkt door zijn aangename zomers en niet al te koude winters.

De hoogste temperaturen worden in België bereikt in de periode van juni tot augustus, met gemiddelde maximale dagtemperaturen van 18 tot 23 graden. Tijdens de wintermaanden december tot februari zijn de gemiddelde temperaturen, gemeten over een periode van meerdere jaren, -1 tot +5 graden, waarbij januari de koudste en natste maand is in België.

De gemiddelde jaartemperatuur in Brussel bedraagt rond de 10 graden en de jaarlijkse neerslaghoeveelheid is ongeveer 820 liter per vierkante meter.

Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de Noordzee, die ook voor een rijkelijke toevoer van vocht en voor frequente neerslag zorgt. Over een periode van meerdere jaren gerekend regent het gemiddeld om de dag. Atlantische depressies trekken geregeld over België heen, zodat stormachtige weersomstandigheden aan de kust en in het westen geen zeldzaamheid zijn. Landinwaarts zijn er minder vochtigheid en wind, waardoor de seizoensbepaalde temperatuursschommelingen hier meer uitgesproken zijn.

De Ardennen, een laaggebergte in het zuidoosten van België, zijn het enige hoger gelegen deel in het verder hoofdzakelijk vlakke land. Hier vindt men ook de hoogste top van België, de Botrange, op 694 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde jaartemperatuur hier is met 5,7 graden duidelijk lager dan in de rest van het land, en de jaarlijkse neerslaghoeveelheid met 1500 liter per vierkante meter bijna dubbel zo hoog dan in de rest van België.